Færdselsuheld ved Træningshuset

Færdselsuheld ved Træningshuset et par minutter i 11 lørdag formiddag. En bilist kommer nordfra og svinger ind til Træningshuset. Pga. sol og skygge ser han ikke en motionscyklist, der kommer sydfra, og som rammer bilen i passagersiden. Cyklisten bar hjelm – ingen hoved skader – men stærke smerter i ryg.

Bilisten havde solen imod sig, og cyklisten kom fra skygge.

One thought on “Færdselsuheld ved Træningshuset

 1. Manglende agtpågivenhed i trafikken kan have voldsomme konsekvenser. Vi bør alle lære af de fejl, der bliver begået, så vi får reduceret antal ulykker. Derfor – og for at informere om, hvorfor der lørdag var 2 x udrykninger til Asferg – lagde jeg ovenstående på Facebook gruppen Asferg Borgerforening.

  Her blev det af gruppens administrator Tanja Maria Holm fjernet sidst på dagen – angiveligt fordi at fotoet af den smadrede cykel virker voldsomt på nogle.

  Flere kommentarer i en tråd, der hastig blev lukket af Tanja Maria Holm, gav udtryk for, at mit opslag havde sammenhæng med min rolle som byrådspolitiker.

  Jeg er formand for Cyklistforbundet i Randers; jeg er medlem af Cyklistforbundets Hovedbestyrelse; Trygfonden gav mig 100.000 kr. til at sætte fokus på cyklisters tryghed og sikkerhed (www.holdafstandtilcyklisten.dk) og jeg er flere gange blevet interviewet af Politiken og Jyllandsposten om cyklisters sikkerhed.

  Men først og fremmest har jeg valgt cyklen som min primære transportform og tilbringer derfor rigtig mange time som udsat trafikant på landevejen prisgivet bilisternes opmærksomhed. Derfor er jeg lodret uenighed i, at et trafikuheld som f.eks. det i Asferg ikke bør omtales.

  Vi SKAL udnytte den læring, som vi alle kan få ved at erfare om andres fejl og konsekvenserne heraf.

Skriv et svar